Wat als Herentals...

een nieuwe sporttempel krijgt? 

sportpark

Het domein van Sport Vlaanderen Herentals is hiervoor de perfecte locatie. Niet ver van het stadscentrum, maar toch midden in het groen. Gelegen in natuurgebied en recreatiegebied. Sport Vlaanderen Herentals in een nieuw kleedje steken biedt geweldig veel mogelijkheden. Wanneer we het juiste kleedje kiezen, zal de sporttempel iedereen het nakijken geven.

Het Netepark krijgt Olympische allures en zorgt voor een unieke beleving. Door de semi-overdekte structuur kan buiten zwemmen bijna het ganse jaar door, nauwelijks afhankelijk van onze Belgische weergoden. Met 50 meter-banen verwelkomen we ook de zwemtoppers. Watersport in het Netepark betekent sporten in een warme, sfeervolle omgeving in plaats van in een galmende chloorlocatie.

sportpark

Het speelzwembad wordt vergroot en transparant overdekt. De voormalige visvijver wordt geïntegreerd aan het Netepark, zodat er terug een strand en een recreatievijver kunnen zijn. Ook peddelen met bootjes of waterfietsen is sport!

Zij die kiezen voor skipret in plaats van waterpret kunnen zich uitleven op een borstelpiste. De berg is er nog. Het onkruid wieden en de sfeer doen herleven kan ons zomer en winter meer plezier brengen. Binnenkort dus een skihut naast de zomerbar?

 

sportpark

De moeder van alle sporten, namelijk atletiek, verdient een moderne piste. De atletiekpiste krijgt 8 banen, waardoor nationale en internationale wedstrijden eindelijk kunnen plaatsvinden. Met zulke infrastructuur moet Herentals kunnen rekenen op meer events. We mogen dan al fier zijn op Herentals Fietst en Feest, toch hebben we nog veel meer te bieden.

Sport beleven in een uniek kader, daarvoor moet je niet meer naar de grootsteden. Onze sporttempel van de toekomst heeft een capaciteit van 4000 tot 6000 toeschouwers. Het wordt een vernieuwde versie op de huidige locatie, met veel meer functies. Glazen wanden zorgen voor de integratie van de natuur met de binnenruimtes. Sporten binnen betekent dus niet per se afsluiting van het zonlicht. Door de brede inzetbaarheid kan onze sporttempel een echte trekpleister worden, voor indoor sporten en voor evenementen. De allures van Herentals als centrumstad van de Kempen kunnen er alleen maar door groeien.

Wat is uw droom? Laat ons weten wat u denkt...

geef uw mening hier

Download de ideeën