Wat als Herentals....

een marathon krijgt?

sportpark

Wie het loopvirus écht te pakken heeft, wil zich natuurlijk wagen aan een marathon. Daarvoor moet je in de toekomst niet meer naar New York, Parijs of Londen, want Herentals krijgt zijn eigen marathon.

De Herentalse Marathon kan je elke dag van het jaar lopen. De unieke marathon, een complete lus, loop je langs de mooiste plekken van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Schermen langs het parcours, gevoed door je smartphone, tonen je tijd. Er is geen unieke winnaar. Er zijn wel winnaars per week, maand en jaar. De Herentalse Marathon kan je ook wandelend of fietsend afleggen. Is 42195 m toch wat te hoog gegrepen voor jou? Er zijn verschillende verkortingen van de afstand voorzien, zodat iedereen voor zijn of haar minimarathon op maat kan kiezen. 

Het parcours brengt je langs de Nete, Sport Vlaanderen, de Toeristentoren, het Kempisch Kanaal, het Eilandje en via de oude spoorwegbedding naar Noorderwijk en Morkhoven. Daar blijven de groene velden en de mooie bosjes van de regio ons verrassen, evenals de uitgestrektheid van het domein van Golfclub Witbos. Lopen, wandelen of fietsen langs Herentalse natuur, stad en water: dé unieke combinatie van sport- en natuurbeleving!

Starten kan je op heel wat plaatsen, zodat je stap voor stap kan oefenen om je talent bij te schaven. Fitte werknemers kunnen zelfs starten aan het industrieterrein. Een marathon loop, wandel of fiets je niet vanaf dag één. Door te starten met enkele kilometers en op te bouwen in lussen van 5 of 10 km, of een combinatie ervan, boek je vooruitgang en resultaat. Doordat de tocht je langs bijna elk hoekje van Herentals voert, blijft de sport niet verborgen in afgelegen sportinfrastructuur. Het is te midden van de bevolking. De Herentalse Marathon werkt aanstekelijk. Je maakt er nieuwe vrienden door. 

Je kan mensen online uitdagen, de resultaten waarop je fier bent delen op social media, heel het jaar door. Zo kunnen verschillende duurzame tornooien ontstaan. Wie heeft het meeste getraind? Wie heeft het meeste vooruitgang geboekt? Wie is de winnaar van de Herentalse Marathon? Niet 1 dag per jaar, maar het hele jaar door… New York, Parijs, en Londen krijgen een evenknie in de Kempen.

Wat is uw droom? Laat ons weten wat u denkt...

geef uw mening hier

Download de ideeën