Wat als Herentals...

iedereen aan het bewegen krijgt?

sportpark

In Herentals-centrum, Noorderwijk en Morkhoven zijn sportieve stimulansen in overvloed.

Herkenbare sportbewegwijzering wijst de weg naar sportclubs, -infrastructuur, -events…

De Herentalse sportcheque is verkrijgbaar bij Herentalse handelaars en bij de stad zelf. Je kan er iemand een sportief cadeau mee geven. Bedrijven in Herentals kunnen er hun werknemers een sportief extraatje mee bezorgen. Zo zorgt de Herentalse sportcheque voor een samenwerking tussen middenstand, industrie en stad. Samen stimuleren ze sport in de stad. 

Sportparken in Noorderwijk en Morkhoven, waar jong en oud kunnen spelen en sporten, nodigen iedereen uit om te bewegen. Bewegen wordt gekoppeld aan sociale contacten, want ook koffiebars zijn voorzien. Van petanque tot speeltuin, van fitness tot sportplein… We willen de Herentalsenaren doen bewegen en de sociale omgang weer bevorderen.

Mogelijkheden voor openluchtfitness in de wijken zorgen voor een link tussen het dagelijkse leven en sport. Zowel Dikberd als Witbos kunnen heel wat bieden op dat vlak.

Wandelvergaderingen op de industrieterreinen verbinden werken met sport en vice versa. Een gezonde geest in een gezond lichaam is hierbij het motto.

sportpark

De Belgische sport bij uitstek, fietsen, heeft de wind in de zeilen. Met de nieuwe fietsostrades is de fiets een ideaal en snel vervoermiddel om naar Herentals te komen. De plannen zijn bekend en de werken zijn gestart. Laat ons nu ideeën bedenken om zo veel mogelijk mensen met de fiets naar onze stad te lokken, om er te werken, te winkelen of te ontspannen. Een fiets parkeren in de fietsrekken van de horecazaken of de fietsstallingen van ondernemingen is gemakkelijk en gratis!

Sporten is voor jong en oud, voor fysiek sterke maar ook voor fysiek uitgedaagde personen. Met het revalidatiecentrum van To Walk Again in de buurt mogen we ook de G-sporter niet vergeten. Alle accommodatie in onze plannen staat ook open voor de G-sporter of minder mobiele medemens. Faciliteiten als schommels voor rolstoelen, openluchtfitness voor G-sporters… moeten mogelijk zijn.

Wat is uw droom? Laat ons weten wat u denkt...

geef uw mening hier

Download de ideeën