wat als herentals...

SPORT1 KLEURbis

SPORTSTAD van Vlaanderen is?

Sporten is bewegen en bewegen is een zegen, zeker voor een levendige stad als Herentals. Krijgt Herentals in de toekomst de bijnaam ‘Dé Sportstad van Vlaanderen’. Het begint met erover te dromen vanaf vandaag. Wij willen ontdekken waarom en hoe het veelzijdige element ‘sport’ het leven in deze stad nog beter kan maken. Iedereen vaart wel bij sport. Vandaag de dag is sport dan ook iets waar iedereen van kan genieten. Het belang van sport voor allen kan niet genoeg beklemtoond worden. Het staat nu als een paal boven water dat sport goed is voor de gezondheid. Vanuit deze vaststellingen kijken we dan ook benieuwd uit naar de sportieve evolutie de volgende 50 jaar.

We willen alvast samen streven naar Herentals als dé Sportstad van Vlaanderen. Want een sportstad is een gezonde stad voor alle inwoners! Naast de positieve invloed op de gezondheid van de Herentalsenaren heeft sport nog een tweede belangrijk voordeel. Ook de economie krijgt een boost. Mensen uit de omgeving komen naar dé Sportstad van Vlaanderen omwille van het sportieve aanbod. De centrumfunctie die Herentals heeft voor de omgeving wordt verstevigd. Meer volk, dus meer leven in de stad. De Herentalse economie plukt de vruchten!

Wanneer Herentals een gezonde en sportieve stad is, met een groeiende economie, dan straalt dit uiteraard af op het imago van de stad. Het aanzuigeffect van een goed imago is niet te onderschatten. Het zorgt voor het aantrekken van toeristen, van nieuwe inwoners, van werkgelegenheid… Die veelzijdige aantrekkingskracht is superbelangrijk voor een stad met het oog op een bloeiende toekomst. De tijd dat de poorten van Herentals vergrendeld werden, ligt duidelijk mijlenver achter ons!

Gedreven door de sportmicrobe kunnen we alvast beginnen plannen. Hoe kunnen we de droom om Herentals tot dé Sportstad van Vlaanderen te maken realiseren?

 

De dromen zijn vervat in 3 thema's: de sporttempeliedereen doen bewegen en een eigen marathon.

Of download onderaan deze pagina ons volledig visiedocument met de gedetailleerde ideeën.

Wat is uw droom? Laat ons weten wat u denkt...

geef uw mening hier

Download alle ideeën

whitepapers

Download hier


Wat als Herentals...


WAH thema4 4000px wit

voor CD&V kiest?

Met fierheid, maar zeker ook bescheidenheid, willen wij de weg voorstellen die CD&V Herentals met jullie wil bewandelen. ‘De weg vooruit’ werd door mensen van binnen en buiten de partij uitgestippeld door middel van gesprekken en brainstorms. Een weg vooruit die wij niet alleen zullen gaan, maar samen met verenigingen,...

lees meer

cdnv fase3

dé plaats is om te herbronnen?

De laatste 10 jaar is de levensverwachting van de gemiddelde Vlaming met 4 jaar gestegen tot een historisch hoogtepunt van meer dan 82 jaar. Met ongeveer 1700 werkuren per jaar heeft de gemiddelde Vlaming, naast de dagelijkse ontspanning, ruim 140 dagen die hij of zij vrij kan invullen: weekends, vakanties…

lees meer

WATALSHERENTALS2 2vaartdetail meerwitruimte

GEDROOMDE WOONPLAATS van Vlaanderen is?

Bovenstaande vraag is er eentje die ons eigenlijk allemaal aanbelangt. Ieder van ons leeft in een stad, een wijk, een buurt… en veel van onze levenskwaliteit hangt hiervan af. Een gedroomde woonplaats heeft natuurlijk heel wat faciliteiten nodig. Elke levensfase heeft daarbij haar eigen eisen.

lees meer