Wat als in Herentals…

de Zandstraat overdekt is?

Een Stad met zorg voor haar bewoners moet zichzelf blijven vernieuwen. Onze Stad speelt haar troeven uit, zowel qua bereikbaarheid, zorg als werkgelegenheid. Met een gezonde geest in een gezond lichaam moet er ook tijd zijn om nieuwe dingen te ontdekken. Voor massaconsumptie zullen shoppingcentra - met of zonder juridische procedures - blijven uitgroeien tot magazijnen en afhaalpunten. Al zullen ook daar de internetshops snel de room van de soep halen. écht shoppen in Herentals vraagt om een beleving die je niet kan vinden in andere steden.

Met de ‘Stad om te Herbronnen’ zorgen we voor toegankelijkheid voor iedereen, voor aantrekkingskracht voor een brede laag van de bevolking. Zo willen we bijvoorbeeld een winkelbeleving creëren die men nergens anders kan terugvinden. Authentiek kunnen voelen, proeven en genieten van het winkelen, daar streven we naar.

Het is dan ook nodig om van onze binnenstad een wandelstad te maken. Verbonden met de ‘nieuwe vaart’ doorheen de stad willen we onze Markt een fontein geven en bomen, zodat het natuurlijke karakter voelbaar is tot op het marktplein. Door ondergrondse afvalcontainers - eerst in de drukste of dichtbebouwde gebieden van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven - zorgen we ervoor dat het steeds proper is. Een proper beeld dat we geleidelijk aan doorheen gans Herentals, Noorderwijk en Morkhoven willen realiseren. Zorgen over wanneer IOK langskomt behoren tot het verleden. Op de groene en propere Grote Markt doen onze Lakenhal en het Boerenkrijgmonument het roemrijke verleden opleven. Maar de glamour van het verleden wordt doorgetrokken naar het heden. We willen dat de Zandstraat terug een unieke uitstraling krijgt in de Kempen.

Wat is uw droom? Laat ons weten wat u denkt...

geef uw mening hier

Download de ideeën