Wat als Herentals...

twee stations als visitekaartje heeft?

Dagelijks komen ruim 900 auto’s aan- en afgereden aan ons station. De vraag naar parking in de omgeving van het station overstijgt het aanbod. Bussen rijden af en aan om mensen op hun bestemming te brengen. Het station fungeert deels als een poort van de Kempen en trekt daardoor veel volk, maar ook veel verkeer aan.

Niet alleen het station is een trekpleister voor het verkeer. Ook de E313 met drie afritten voor Herentals zorgt voor dagelijks fileleed. Voeg daarbij nog het verkeer dat via afrit 21 van de E34 naar Herentals rijdt en je weet dat het verkeer meer en meer dichtslibt. We stellen ons dan ook de vraag hoe we de aantrekkingskracht van Herentals kunnen behouden en tegelijkertijd de verkeersdrukte kunnen afbouwen. Dagelijks in het nieuws komen willen we wel, maar met positieve berichten, niet als startplaats en eindplaats voor de files naar en van Antwerpen!

Het Station Centrum en het Station Wolfstee op een weldoordachte manier uitbouwen en verfraaien, biedt voordelen op vele vlakken. Dagelijkse files zullen er niet door verdwijnen, maar wel worden bestreden. En het is zeker en vast een krachtige mobiele stap in de richting van Herentals als dé Gedroomde Woonplaats van Vlaanderen: een stad waar werken en leven een plezier zijn!

Wat is uw droom? Laat ons weten wat u denkt...

geef uw mening hier

Download de ideeën